Visibilitzem el sensellarisme gràcies a Arrels Fundació

L’alumnat i professorat de 2n d’ESO estem immersos a investigar i visibilitzar les desigualtats socials. Aquest és el tema del nostre 2n projecte del curs triat, com sempre, pel mateix alumnat.  El passat divendres 26 de febrer vam tenir una visita molt especial, en Manel i en Jordi, usuari i voluntari d’Arrels Fundació van venir al nostre institut per compartir una xerrada amb totes nosaltres. 

Des de dimecres 24 a la tarda també gaudim d’una exposició fotogràfica sobre el sensellarisme al vestíbul de l’institut. Es tracta d’una exposició cedida per Arrels Fundació i instal·lada amb l’ajut d’en Camilo i en Juan, que amb molt d’afecte i paciència van dirigir el muntatge de l’exposició per tal que tota la comunitat de l’institut en puguem gaudir durant un temps.

La descoberta del sensellarisme va començar visualitzant uns vídeos i materials recomanats per la pròpia fundació, juntament amb un recorregut per la web d’Arrels Fundació on descobrim la problemàtica, veus de persones sense llar i la tasca que realitzen, entre d’altres. Després, per grups i en horaris diferents, complint les mesures sanitàries contra la Covid-19 per accedir-hi, vam visitar l’exposició que tenim al vestíbul.

Ja estàvem contextualitzades i preparades per poder escoltar i conversar amb en Manel i en Jordi, i així divendres a últimes hores del matí, els conferenciants ens van explicar, qüestionar i motivar per descobrir més sobre una desigualtat social, que sovint s’invisibilitza. Entre l’alumnat s’hi barrejava una mica de nervis, il·lusió i emocions diverses i, després de les explicacions, ens vam submergir en una conversa on tranquil·lament totes vam poder participar preguntant i resolent els dubtes i curiositats que teníem. 

Va ser una experiència valorada molt positivament per tota la comunitat educativa, coincidint en el fet que va ser un espai enriquidor, emotiu, commovedor i d’aprenentatge mutu. On l’alumnat va participar excel·lentment, mantenint un debat tranquil i participatiu.

Agraïm molt la proposta, la col·laboració  i l’estima d’Arrels Fundació. Gràcies per la tasca que realitzeu apropant diferents realitats als instituts; compartint-ho tot escoltant i conversant amb el nostre alumnat. Contents i contentes d’haver assolit l’objectiu, vam donar les gràcies al Manel i en Jordi i ens vam desitjar un bon cap de setmana havent obert noves mirades i amb un somriure als llavis.

Us deixem l’enllaç al seu web Arrels Fundació .

Scroll to top