Participació a l’òpera “El monstre al Laberint”

El passat dimarts 27 d’abril vam viure l’experiència d’interpretar l’òpera “El monstre al laberint” al Gran Teatre del Liceu. Una funció que durà aproximadament una hora va ser el punt culminant d’un projecte que l’alumnat de 1r havia estat preparant durant molt de temps. Al darrere quedaven molts mesos de treball, esforç, assajos, nervis, vivències i aprenentatges dins l’aula i fora d’ella.

Quan ens iniciàrem en aquesta aventura, ni adults ni joves ens podíem imaginar com arribaria a ser el resultat final. 

Encara recordem el primer assaig al Liceu, quan vam escoltar bocabadats els altres cors cantant per primera vegada o el so de les diferents melodies de tots els cors sonant conjuntament o la il·lusió del dia que vam entrar a la Sala del Teatre per iniciar el treball escenogràfic i vam començar a veure la forma que tindria l’espectacle final.

També va haver-hi moments de dubte, de cansament i de frustració però, quan aquests apareixien, de repent donàvem un passet endavant que ens feia recuperar la il·lusió per continuar treballant en el projecte.

Després de tot això, per fi aquell dimarts el públic i els actors i actrius van poder gaudir de l’espectacle, una òpera que parlava dels valors actuals de la societat i quin és el futur que volem construir. Una posada en escena colpidora i una música, en ocasions senzilla i en altres majestuosa, carregada d’emocions que exaltaren el missatge de l’òpera: tots som ciutadans d’un món que no hauria de tindre fronteres. Tota la gent present vam poder vivenciar la força de l’art com a eina de transformació social.

I en tancar-se el teló, l’alegria, les rialles, l’eufòria i les abraçades succeint-se com a colofó final d’aquesta gran experiència viscuda pel nostre alumnat de 1r i de les professores que van tindre la sort de poder-los acompanyar en l’aventura.

Properament us deixarem una petita mostra del procés viscut al llarg d’aquests mesos.

Scroll to top